dilluns, 22 de setembre del 2008

L'Ajuntament de Berga i la Generalitat es trobaran aquesta setmana per parlar del tancament de Tyco

La Generalitat vol recollir informació sobre el sòl industrial disponible per oferir-lo a altres empreses

22/09/2008 15:07

L’Ajuntament de Berga i la delegació del departament d’Innovació de la Generalitat es reuniran aquesta setmana per parlar de les possibles solucions a la crisi que ha creat l’anunci de tancament de la multinacional Tyco a Berga. Sobretot, les converses amb la Generalitat se centraran en les possibilitats de fer venir a la comarca empreses de fora o de les comarques veïnes que ajudin a pal·liar la pèrdua de llocs de treball provocada pel tancament de Tyco, segons ha ha explicat l’alcalde de Berga, Juli Gendrau.

El director dels serveis territorials a la Catalunya central del departament d’Innovació, Josep Maria Palau, ha explicat que s’intentarà recollir el màxim d’informació sobre l’espai industrial disponible al Berguedà (amb dades detallades dels metres quadrats i l’edificabilitat dels terrenys, entre d’altres) perquè l’Agència Catalana d’Inversions pugui disposar d’informació acurada a l’hora d’oferir possibles ubicacions a les empreses que s’instal·lin al Berguedà.

Palau ha remarcat que, ara que moltes empreses catalanes es troben amb problemes d’espai a l’àrea metropolitana de Barcelona, és un bon moment per fer venir empreses catalanes al Berguedà, ja que la inversió estrangera, ara per ara, es dóna per descartada. Palau també ha reconegut que serà molt difícil recol·locar els 121 treballadors de Tyco, però que cal tenir en compte totes les possibilitats.

Mentre continuen els contactes entre administracions, els treballadors de Tyco i la direcció de l’empresa també mantenen reunions. Avui hi ha prevista una trobada entre les dues parts. Els treballadors ja s’han mostrat en contra de la primera oferta de pla de reestructuració que va fer la direcció de la multinacional i, si no hi ha novetats, podrien convocar mobilitzacions de protesta aviat.

Font: Ràdio Berga