dilluns, 22 de setembre del 2008

Les cambres de comerç de Berga, Solsona i Girona reivindiquen la millora de l'eix prepirinenc

Han unit esforços per elaborar un informe i fer-lo arribar a la Generalitat perquè inverteixi en aquesta carretera

22/09/2008 23:56

Representants, presidents i delegats de les cambres de comerç de Girona, Berga i Solsona s’han reunit a Berga per tractar de forma conjunta la necessitat d’unir esforços en la reivindicació de la millora de l’eix prepirinenc que uneix Portbou i Alfarràs, i que passa entre d’altres comarques pel Ripollès, el Berguedà i el Solsonès.

És la carretera que va de Ripoll a Solsona passant per Berga, la C-26.

La trobada d’avui ha servit per fixar objectius a curt termini com ara la redacció d’un informe que posi de manifest la importància d’aquest eix i la situació actual d’aquesta via. Una carretera que necessita una important intervenció per millorar les comunicacions en aquesta zona.

En principi ha de continuar sent una carretera amb un carril per banda, però, segons ha dit Curcoll, amb la possibilitat que en un futur, si convé, es pugui desdoblar. De moment, el trànsit no ho justifica però a la llarga, si s’hi fan millores pot arribar a assumir una quantitat important de vehicles, ja que beneficiaria molt les comunicacions per exemple entre Solsona i Ripoll, o sense més lluny entre Solsona i Berga, que són ciutats veïnes i que tenen menys relació de la que voldrien, segons ha ha dit Miquel Montaner, delegat de la Cambra de Comerç de Lleida a Solsona.

La millora de les infraestructures viàries és, pels delegats de les cambres, una de les claus per reactivar l’economia d’aquestes comarques. Tenir bones comunicacions per carretera és bàsic perquè les empreses optin per instal·lar-se a la zona, i per motivar el turisme. Són arguments que defensen la necessitat i la urgència de desencallar les obres d’adequació d’aquest eix prepirinenc, que transcorre en paral·lel al Pirineu des de Portbou a Alcarràs i que en aquest moment hi ha trams més avançats que altres a l’hora de fer-hi millores. Els trams prioritaris, segons les cambres de comerç de Berga, Solsona i Girona, són els de Ripoll-Berga i Berga-Solsona, malgrat defensen la millora de tot l’eix viari. És el que reflectiran a l’informe que es farà arribar a la Generalitat. A més, les cambres volen que aquesta iniciativa obtingui el suport de les 13 cambres catalanes i per això es portarà la proposta al ple del consell de cambres del proper 17 d’octubre. En aquesta trobada hi ha prevista la presència del conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, on s’aprofitarà per fer-li arribar la documentació recopilada.

Font: Ràdio Berga