dilluns, 14 de gener del 2008

Proper inici de cursos remunerats per aprendre un ofici

A partir del mes de desembre d’enguany el Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà iniciarà la nova programació en tallers d’ocupació que consistirà en la formació en dues especialitats, construcció i auxiliar de treball social.

Els tallers d’ocupació són programes del Departament de Treball adreçats a persones en situació d’atur i que tenen una durada d’un any. Al llarg de tot aquest període de formació els participants cobren un salari pel fet que estan aprenent i al mateix temps treballant en actuacions i obres reals, oferint serveis a entitats públiques. Enguany aquests tallers estan adreçats a persones majors de vint-i-cinc anys.

Per aquesta nova etapa de tallers d’ocupació hi ha previst un mòdul de formació en construcció amb capacitat per a vuit participants i que donarà continuïtat a les obres de rehabilitació de l’edifici de les Monges a la colònia Pons de Puig-reig. L’altre mòdul de construcció per a vuit participants més realitzarà les seves en diferents municipis de la Comarca, anirà itinerant per aquells petits municipis que han presentant les seves propostes en funció de les mancances que tenen en construcció i que per la falta de recursos humans fa que no puguin assumir petites obres com la restauració de fonts, l’arranjament de camins, la instal·lació de mobiliari urbà i l’arranjament d’accessos públics entre d’altres.

L’altra especialitat formativa que s’iniciarà és la d’auxiliar de treball social, aquesta a la vegada es desenvoluparà en dues zones diferenciades, l’alt i el baix Berguedà, d’aquesta manera es presta cobertura a tot el territori. Les actuacions impliquen la realització de tasques de suport als serveis d’assistència social a nivell integral en diferents municipis del Berguedà.

Amb tot, s’espera que la formació impartida al llarg de dotze mesos a trenta-dues persones serveixi per tal que aquestes puguin inserir-se en el mercat laboral revertint a la nostra Comarca els seus treballs i actuacions.

Més informació aquí.

Berga, 4 de desembre de 2007