dijous, 31 de juliol del 2008

L’empresa berguedana Bermaq ha fet una gran fresadora per a vaixells

L’empresa berguedana Bermaq ha fet una gran fresadora per a vaixells
Pesa 90 tones i fa 28 metres de llargada, és una màquina de grans dimensions i un projecte importantíssim per l’empresa

31/07/2008 21:26

L’empresa berguedana Bermaq, dedicada al disseny i a la producció de maquinària, ha fabricat la fresadora més gran que ha fet mai en els seus 25 anys d’història, que bàsicament servirà per la construcció de la carcassa d’embarcacions de diverses mides, fins a 28 metres de llargada. Pesa 90 tones i fa 28 metres, per tant es tracta d’una màquina de grans dimensions i d’un projecte importantíssim per l’empresa, segons ha destacat Josep Canudas, gerent de Bermaq.

La fabricació d’aquesta fresadora s’ha fet per encàrrec d’Astandoa, el principal constructor d’embarcacions de l’estat, i ha costat cap a 1 milió d’euros. Ara, un cop acabada i un cop s’ha comprovat que funciona bé –després de nou mesos de feina– es transportarà al seu lloc de destí: Santa Pola, a Alacant. Per fer aquest trajecte des de Berga fins a Santa Pola faran falta sis tràilers, que carregaran la fresadora desmuntada, uns treballs que ja s’estan fent ara.

Els treballs de fabricació de la fresadora, des del disseny fins a la construcció, amb tots els detalls, s’han fet a Bermaq i han durat nou mesos. Un procés de treball que ha tingut un resultat excel·lent, ja que s’ha aconseguit, segons Canudas, una sofisticada màquina de tecnologia avançada. Es tracta d’un model, un motllo, per poder fer carcasses de vaixells.

Font: Ràdio Berga