divendres, 19 de setembre del 2008

Els treballadors de Tyco rebutgen la primera oferta del pla de reestructuració que els ha plantejat l'empresa

Els afectats pel tancament de la planta de Berga reclamen unes millors condicions

19/09/2008 14:27

Els treballadors de Tyco no accepten l’oferta feta per la direcció de l’empresa en relació al pla de reestructuració que la companyia vol realitzar en els propers mesos. De moment, es va presentar l’esbós d’aquest pla als comitès de les diferents plantes que la multinacional té a Catalunya –recordem que la de Berga s’ha de tancar i deixarà 121 treballadors al carrer. Segons ha explicat el president del comitè de Tyco Electronics a Berga, Miguel Ángel Fernández, exigeixen una revisió del pla perquè l’esbós que han vist contempla, diu, ‘unes condicions nefastes’. 'Ens oferien prejubilacions a 60 anys i 45 dies pr any treballat, entre d'altres propostes, que considerem insuficients'.

Esperen una nova proposta en la reunió de la setmana que ve. Si les coses no van cap a una altra direcció, ha comentat Miguel Ángel Fernández, començaran a estudiar mobilitzacions.

Paral·lelament a les reunions que s’estan fent aquests dies entre comitès de les plantes de Tyco i empresa, els treballadors de Tyco Electronics de Berga tindran un estand a la fira ramadera de Santa Tecla, que es fa aquest cap de setmana al Passeig de la Indústria a Berga. En aquest estand, els afectats informaran de la seva situació després de saber –fa un parell de setmanes– que se’n van al carrer pel tancament de la planta, i a més, volen recollir firmes de suport per demanar a la Generalitat que atorgui a la comarca un pla d’iniciatives de dinamització comarcal com el que tenen actualment quatre comarques catalanes (el Ripollès, el Pallars Jussà, l’Anoia i la Terra Alta) amb indicadors socioeconòmics molt semblants als del Berguedà.

Aquesta petició dels operaris de Tyco també compte amb el suport de l’Ajuntament de Berga i del Consell Comarcal, que han aprovat recentment mocions perquè el Govern català actuï davant la situació econòmica i industrial del Berguedà. A més, el grup del PSC al Consell va demanar en el ple d’aquesta setmana a CiU (al capdavant de l’ens) que faci un estudi a fons de l’evolució de l’atur durant l’últim any al Berguedà, per sectors d’activitat i identificant els col·lectius més exposats a patir els efectes de l’actual situació econòmica. Els socialistes també reclamen al Consell que assumeixi les seves responsabilitats i que a través de polítiques o serveis contribueixi a suavitzar els efectes de la desacceleració econòmica.

Font: Ràdio Berga