dimecres, 6 d’agost del 2008

El nombre d'aturats al Berguedà baixa al juliol i se situa en els 1.743 El nombre d'aturats al Berguedà baixa al juliol i se situa en els 1.743

El nombre d'aturats al Berguedà baixa al juliol i se situa en els 1.743


Hi ha menys persones a l'atur a les poblacions amb més habitants de la comarca

1.743. Aquest és el nombre de persones que hi havia a l’atur al Berguedà, en acabar el darrer mes de juliol. Tot i la tendència negativa pel que fa a les dades de l’atur a nivell català, el nombre total d’aturats a la comarca ha baixat lleugerament durant aquest mes, ja que a finals de juny hi havia 1.807 persones a l’atur: 64 persones més que al juliol. I és que als municipis amb més habitants de la comarca, les dades d’atur registrat han baixat. A Berga, el juliol es va tancar amb 792 aturats (35 persones menys), a Gironella n’hi havia 222 i a Puig-reig 197 (amb descensos de l’atur més petits).

Però tot i aquestes dades, l’atur al Berguedà segueix la mateixa tendència que la resta del país. Per això, des d’entitats com el Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà es destaca la necessitat de promoure polítiques de suport a les persones que es queden a l’atur. Laura Seuba, tècnica del CFI Cercs-Berguedà, explica que en els darrers mesos s’ha detectat un augment de les consultes sobre els cursos de formació per persones a l’atur. La majoria de les persones que s’han quedat a l’atur i acudeixen al CFI provenen del sector de la construcció i dels serveis. També hi ha un grup important de dones, que s’informen sobre les possibilitats de treballar al sector de l’atenció a les persones dependents.

El passat mes de maig, l’atur va experimentar un dels augments més important de tot l’any al Berguedà amb un increment del 5,5%. Aleshores el nombre d’aturats era de 1.762 persones.

Amb aquestes dades, la taxa d’atur de la comarca es va situar en el 10,44%. Una atur que afecta molt al sector de la construcció, que és un dels que ha generat més atur: amb un creixement del 123% en un any. L’augment de l’atur a causa de la crisi, però, també afecta altres sectors com l’agricultura i els serveis.

Font: Ràdio Berga