diumenge, 3 d’agost del 2008

La central de Cercs torna a funcionar després d'un petit incendi que va afectar un dels ventiladors de la instal·lació

La central de Cercs torna a funcionar després d'un petit incendi que va afectar un dels ventiladors de la instal·lació


Es va produir quan es volia posar en marxa la tèrmica, després d'uns dies d'inactivitat per poca demanda i per millores tècniques

30/07/2008 20:44

La central tèrmica de Cercs s’ha tornat a posar en funcionament aquesta setmana després de molts dies d’inactivitat com a conseqüència de la manca de la demanda, de les millores tècniques que es van haver de fer a les instal·lacions a causa d’un increment notable en la contaminació atmosfèrica i per un incendi lleu originat recentment en un dels ventiladors de la central. L’accident es va produir fa unes dues setmanes quan es pretenia posar en funcionament la central. La reparació s’ha efectuat durant uns 10 dies però l’empresa alemanya E.ON, actual propietària de la tèrmica, s’ha mostrat molt recelosa en el moment de facilitar informació d’aquest incident.

La posada en funcionament de la central de Cercs es va fer dilluns i tot sembla indicar que l’equipament està responent dins de la normalitat. La central de Cercs portava moltes setmanes sense activitat per fer-hi les millores exigides pels governs local (Cercs) i autonòmic davant d’un augment constatable de la contaminació atmosfèrica a la localitat i a les zones properes. Un cop fetes les millores, la central va voler tornar a entrar a la xarxa de producció d’energia elèctrica però un petit foc, a la zona dels ventiladors (molins), va obligar a aturar l’activitat. E.ON no ha volgut detallar, ni tant sols confirmar, aquest incident, i s’ha limitat a indicar que la central ha tingut una activitat regular i normal durant aquest any.

Tot i això, aquest 2008 la central tèrmica de Cercs porta més dies fora de servei que no pas en funcionament, segons han informat fonts properes a l’empresa.

La central tèrmica de Cercs, amb una potència instal·lada de 160 MW, té una vida de 20.000 hores, entre l’1 de gener del 2008 i el 31 de desembre del 2015. És propietat del grup alemany E.ON i dóna feina a 43 treballadors de plantilla i altres 20, aproximadament, de l’empresa subcontractada per a fer-hi les tasques de manteniment i serveis.


Font: Ràdio Berga