diumenge, 3 d’agost del 2008

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, reitera la reivindicació de desdoblar la C-16 fins al Túnel del Cadí

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, reitera la reivindicació de desdoblar la C-16 fins al Túnel del Cadí

Ho ha dit en l'acte d'estrena de la nova seu de la Cambra a Berga, ubicada al carrer Rafael Casanova

21/07/2008 20:38

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha reiterat la reivindicació que es completi el desdoblament de l’Eix del Llobregat, la C-16, fins al Túnel del Cadí. Per Valls aquesta connexió és imprescindible per al desenvolupament econòmic de la comarca del Berguedà, un cop l’autovia ja arriba a Berga. El president de la Cambra ha fet de nou aquesta reivindicació en el marc de la inauguració de la nova seu de la Cambra a Berga. La delegació s’ha traslladat del passeig de la Pau fins al carrer Rafael Casanova, a un local de 287 metres quadrats, més del doble de la superfície que tenia en l’anterior ubicació.

Segons el president de la Cambra, el fet que hores d’ara Berga ja estigui a poc més d’una hora de trajecte de Barcelona ha estat un gran avanç, però ‘no és suficient’. Per això ha insistit que cal avançar en el desdoblament fins a la Cerdanya per potenciar les connexions amb França.

De la situació econòmica de la comarca, s’ha referit al ‘procés irreversible’ de canvi de model econòmic, que ha passat de ser essencialment miner, agrícola i industrial a un model basat en l’activitat turística i en els serveis. Miquel Valls ha presidit la inauguració de la nova seu de la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta és la tercera seu que té la delegació de la Cambra a Berga des que es va obrir l’any 1987. Segons Valls, aquests canvis evidencien la importància del servei que s’està oferint a l’empresariat berguedà, format per unes 2.000 empreses.

Per al delegat de la Cambra de Comerç al Berguedà, Enric Montañà, l’obertura de la nova delegació inicia una nova etapa. Els empresaris disposaran de més espai, que farà que la seva atenció sigui més còmode. Alhora, ha destacat, la nova seu disposa d’una sala per a formació dotada amb divuit punts de connexió a Internet. Tot plegat ha de servir, ha dit Montañá, perquè la delegació de la Cambra a Berga sigui ‘punt de referència de l’economia comarcal’. L’acte d’inauguració del nou local l’ha tancat l’alcalde de Berga, Juli Gendrau, que ha agraït el suport que sempre ha donat la Cambra de Comerç de Barcelona a la localitat i a la comarca. Gendrau ha dit que en aquests moments, la comarca ha d’apostar per la innovació per poder-se distingir d’altres territoris.

Font: Ràdio Berga