divendres, 8 d’agost del 2008

El Pirineu és una del les zones amb més empreses de turisme actiu

A tot Catalunya, hi ha 260 empreses d'aquestes característiques

Catalunya disposa per primera vegada d’un cens de turisme actiu, on hi consten més de 260 empreses. Segons dades extretes d'un estudi elaborat per l'Observatori de Turisme a la Universitat de Girona sobre la gestió del turisme actiu a Catalunya, els Pirineus, l'Empordà i les Terres de l'Ebre són les zones que concentren el major gruix d'aquest tipus de turisme.

Així ho ha explicat el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, que ha destacat que el turisme actiu és molt 'jove', ja que un 60% de les empreses que en formen part tenen menys de deu anys. El director general de Turisme ha subratllat també la situació privilegiada del turisme a Catalunya en relació a la resta de l'estat espanyol, ja que és 'la primera destinació' pel que fa al turisme estranger.

El director general de Turisme ha destacat que encara hi ha algun repte que s'ha d'aconseguir en el camp del turisme actiu, com per exemple el tema de les titulacions i el fet d'aconseguir 'visualitzar' les ofertes.

Vilalta ha destacat que l'anomenat 'turisme-natura' té una demanda creixent al mercat centreeuropeu, i ha assegurat que s'ha de potenciar. A més, ha posat de manifest que s'està produint una especialització i desestacionalització del turisme d'interior, i ha matisat que la diferència entre les comarques fa que esdevinguin 'especialment atractives'.

Font: Ràdio Berga