dilluns, 18 d’agost del 2008

El preu dels carburants al Berguedà baixa, però continua per sobre del nivell de finals de l'any passat

En el darrer mes, el preu del gasoil ha caigut el 8,4% i el de la gasolina el 6,2%

El preu dels carburants està baixant. Potser molts no s’hi havien fixat, després de mesos en què l’escalada semblava imparable. Però sí, finalment, el preu ha començat a baixar. Segons les dades del ministeri d’Indústria, que periòdicament recull els preus de les estacions de servei de l’estat, el preu mitjà del gasoil a la comarca és ara de 1,239 euros el litre, mentre que la gasolina 95 costa de mitjana 1,208 euros i la gasolina 98, 1,321 euros. Pel que fa al nou gasoil A, a la comarca arriba als 1,297 euros el litre. Ara bé, tot i el descens molts conductors no se n’han ni adonat.
A nivell estatal, i segons el Butlletí Petroler de la Unió Europea, el preu del gasoil (després d’aplicar-li els impostos) ha caigut en el darrer mes el 8,4%, i el de la gasolina el 6,2%.
Són preus més baixos que els de les darreres setmanes, però tot i així, encara es mantenen més cars que a principis d’any. Segons les dades recollides per Ràdio Berga, a dia d’avui, el gasoil és, tot i el descensos, un 13,25% més car que a finals de l’any passat i la gasolina 95, encara es manté un 7,76% per sobre del preu que presentava a finals del 2007.
Tot i els canvis en els preus dels carburants, l’activitat a les estacions de servei es manté estable. Al Berguedà, l’arribada de turistes compensa el descens de l’activitat a les empreses.
En el darrer mes, el preu dels carburants ha baixat en quatre ocasions. Tot i així, a nivell estatal, el gasoil és el 12,5% més car que a principis d’any i la gasolina el 7,4%. Els preus de venda al públic han iniciat aquesta tendència a la baixa des que a mitjans de juliol el preu del barril Brent, el de referència a Europa, va arribar al seu preu màxim: 147,5 dòlars. Ara, es paga a 112 dòlars.

Font: Ràdio Berga