divendres, 22 d’agost del 2008

Les matriculacions de vehicles al Berguedà baixen el 9,3 per cent durant els primers set mesos de l'any

El sector és un dels que més està patint la crisi econòmica, però confia recuperar-se de cara a l'any que ve
Les matriculacions de vehicles al Berguedà han baixat el 9,3 per cent en el que portem d’any, respecte el mateix període del 2007. Segons les dades del Gremi de Venedors de Vehicles a Motor de Catalunya, enguany, fins al mes de juliol, s’han matriculat a la comarca 431 vehicles, 44 menys que l’any passat. Pel que fa a les dades del juliol, que sol ser el mes amb major nombre de matriculacions, al Berguedà no hi ha canvis respecte l’any passat: 74 aquest any i 74, el passat. Ara bé, la situació és pitjor si es destrien les dades entre els vehicles que es venen a particulars i els vehicles d’empresa, que són el que han registrat un descens més fort de les vendes. Amb aquestes dades, que són més altes si les mirem a nivell català (amb descens del 30 per cent només al juliol), està clar que l’automòbil és un dels sectors que està patint més la crisi econòmica.
Pel que fa a la ciutat de Berga, les xifres són similars amb un descens del 7,6 per cent en el que portem d’any (i un total de 218 matriculacions). Les matriculacions al juliol es mantenen estables també , amb només una diferencia de tres matriculacions.
Els concessionaris consultats comenten que la crisi està picant fort el sector, però que en certa manera es podia preveure, ja que després d’anys de xifres record cabia esperar una davallada.
Continua havent molt gent que va a mirar al concessionari el model que li interessa. Això sí, ara, a diferència de fa uns mesos, acaben fent-se enrere perquè no aconsegueixen el finançament per pagar el cotxe.
Tot i així, hi ha un tipus de comprador que es manté estable és el de les persones que busquen vehicles de gamma alta.
Per potenciar el consum i fer més atractives les vendes, els concessionaris han posat en marxa tot tipus d’estratègies. Regals en la compra del vehicle, facilitats econòmiques o descomptes directes. Tot i així, està sent un any ‘negre’. A la crisi econòmica, cal afegir-hi l’elevat preu dels carburants, el canvi en els impostos a l’hora de comprar un vehicle i la desaparició del Pla Renove, que subvencionava la retirada d’un vehicle vell.
Tot i així, el sector confia que la crisi se superarà, ja s’ha fet altres vegades, i les vendes s’aniran recuperant.

Font: Ràdio Berga